Klinikai szakpszichológus és gyermekpszichológus vagyok. Több mint 28 éve dolgozom, gyerek-, és felnőtt pszichoterápiával foglalkozom, párterápiát is vállalok.

Sok emberben van olyan elvárás önmagában szemben, hogy önállóan oldja meg lelki problémáit, sokszor nehéz külső segítséget igénybe venni. Holott a problémák, nehézségek megfogalmazása egy külső, objektív szakemberrel már gyógyítóan hat. Távolságot teremt önmagunkban a problémával kapcsolatban, és így kívülről ránézve egészen más megértési lehetőségek tűnnek elő. Segítséggel, de önállóan gondolkodva lehet problémáinkat megoldani. Nem tanácsadás, hanem önálló, belső munka, melyet a pszichológus segít új látásmódba helyezni.

A pszichoterápia számomra a gondolatok, belső lehetőségek fejlődése, megjelenése. Mindezek szavakba öntése, ez által pszichológiai problémák, helyzetek, az ember belső világának megismerése. A problémák nemcsak nehezítik, gazdagítják is életünket, ha a megfelelő hozzáállást alakítjuk ki magunkban. Megismerjük, és ez által megtanuljuk kezelni a fejlődésünk útjában álló akadályokat. Mindennek alapja a változtatni akarás igénye.

Molnár Éva - Klinikai Szakpszichológus